Design och omtanke

SAGA MELINA representerar hantverk som står för design och kvalité. 

Varumärket grundades av Saga Gevargez som alltid haft intresset för form och design.
Saga ledde projekt åt FN fram tills det att hon slog i huvudet i en trafikolycka år 2011. Skadorna på hjärnan tog hennes goda minne och gjorde så hon inte kunde fortsätta arbeta på det sätt hon tidigare gjort men i stället fick en flödande kreativitet. Hon började utbilda sig inom silversmide och stenfattning i drygt 2 år.

Med en stor passion för skapa moderna smycken började hon senare specialdesigna smycken som såldes via sociala medier. 
Detta var starten till varumärket SAGA MELINA som kom till år 2014.

Saga designar unika smycken med en medvetenhet om kroppen. Kollektionerna är inspirerade av arkitektur, geometriska former och minimalismens rena uttryck. De flesta av smyckena har en anknytning till byggnader i olika delar av världen hon har inspirerats av. Bland annat byggnader i Sverige, Japan och Spanien. Varje smycke är skapat för att andas självsäkerhet och främja en individuell stil. 

Kollektionerna handtillverkas i centrala Örebro i 925 sterling silver, koppar, mässing, samt vegetabiliskt garvat läder från miljöcertifierade Tärnsjö Garveri. Alla armband i läderkollektioneen är unisex. Vi vill att Du ska vara nöjd med med ditt köp, därför ger vi garantier på våra smycken. 

Efter att själv upplevt motgångar i livet kommer 10% av vinsten ges till välgörenhet årligen.
Förutom att du köper ett modernt och hållbart smycke, hjälper du även personer i nöd.